time

 2010.12.14. 09:37

Eltelt egy csomó idő, csak telnek múlnak a napok és ebből az egészből csak azt veszem észre, hogy a nap felkel és már nyugszik is. Egyre több és több feladat halmozódik fel körülöttem, párszor volt ez már így, de akkor láttam a kiutat a sok tennivalóból! Most itt a nyakunkon a karácsony, hamarosan az érettségi aztán meg a felvételi. Ez alatt az egy hónap alatt ismét sok minden változott. Valami elmúlt, de jött egy számomra már eléggé ismert dolog, ami csak egyre jobban kínoz. Sokszor úgy érzem, hogy annyi teher van a hátamon, hogy azt már el sem bírom csak meg akarok tőle szabadulni. "Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk és megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk. Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat, és az évek múlásával sokaknak ez a teher már-már elviselhetetlenné válik, de azért igyekszünk helyesen cselekedni és jót tenni nem csak magunkkal, hanem azokkal is, akiket szeretünk." Helyes utat? Mi a helyes út? Ki mutatja meg? Mikor kell választanunk?

A bejegyzés trackback címe:

https://sweeties.blog.hu/api/trackback/id/tr692514789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anylasz 2010.12.19. 18:38:39

az álmaidat nem szabad feladni még csak 19 éves leszel!!!
"Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, és a változás ezzel jár. Amíg a rút kiskacsából hattyú lesz, addig nagyon sok mindenen átmegy a kiskacsa. Sajnos, ez fájdalommal jár. Amikor azt hiszi, hogy ő soha nem fog repülni, majd elkezdi bontogatni a szárnyát, majd a sok munka következtében kiderül, hogy képes erre, az mind-mind-mind sok energiával és fájdalommal jár. Csak így lehet azonban, másként nem. Ha nem tanul meg repülni, akkor a róka felzabálja."

inez86 2011.05.27. 16:01:20

Lemondani a vágyakról nem egyenlő a "helyes" (helyesnek vélt, vagy mások szerint helyesnek vélt) út megtalálásával. Természetesen a mai társadalom elvárja, hogy mindenben alkalmazkodjunk, és mint robot teljesítsük a "kötelességeinket". (legyen szó iskoláról/munkahelyről) Egyféleképpen találhatod meg a "helyes" utat: ha visszatalálsz Önmagadhoz és azt is tudsz maradni. Hiszen ki tudhatná legjobban, ha nem Te, hogy mi a legjobb számodra? Hiszen a Te utad, a Te terhed.(Gyűrűk Ura, Galadriel-Frodo párbeszéde gyakorlatiasabban szemlélteti ezt a témát.)
A mai kor embere már rég elfelejtette ezt, és azt hiszi, hogy majd mások fogják neki megmondani.
Kívánom, hogy találd meg a saját utadat!
süti beállítások módosítása